Mit tehetsz, hogy otthonos környezetben teljenek az edzések?

Nem könnyű kezdőként magabiztosan és para nélkül elmenni egy konditerembe, főleg akkor, ha még az introvertáltabb emberek közé is tartozol. Olyan érzés, mintha mindenki más szakértő lenne rajtad kívül, a te homlokodra pedig rá lenne írva, hogy akkor vagy ott életedben először. Pedig hidd el, ez nem így van! A legtöbben saját magukkal vannak elfoglalva és eszre sem veszik, hogy ki van ott körülöttük. Ennek ellenére a legtöbb ember feszélyezve érzi magát ilyen szituációkban, még engem is rendesen megvisel, ha egy új konditerembe megyek edzeni, főleg, ha teljesen más fajta gépek vannak ott, mint az előzőben. Összegyűjtöttem Neked pár tippet, amik picit segíthetnek oldani az ezzel kapcsolatos feszkót:

Készülj fel előre!

Tervezd meg előre, hogy milyen gyakorlatokat szeretnél csinálnia következő edzéseden. Azt javaslom, hogy legyen B és C terved minden izomcsoportra, mert ha sokan vannak és foglalt az adott gép, amit használni szerettél volna, nem ott kell kitalálnod, mi legyen a megoldás.

Ha kitapasztaltad, melyik gyakorlatok a kedvenceid, írj magadnak össze egy edzéstervet, melyhez a következő hetekben tartod magad. Nem javaslom, hogy mindig más és más gyakorlatokat csinálj, inkább végezd ugyanazokat és azoknál kövesd nyomon a fejlődésed. A számodra megfelelő edzésterv kialakításában rengeteget tud segíteni egy személyi edző. ;)

Ha tanácstalan vagy, hogy hogyan végezd el a különböző gyakikat, hogyan kell a gépeket használni, abban szintén a segítségedre lehet edző, ezáltal pedig sokkal magabiztosabb leszel edzés közben és a sérülések kockázatát is csökkented.

Készítsd össze előre az edzőscuccod!

Figyelj oda, mit veszel fel!

Olyan ruhában menj edzeni, amiben tényleg komfortosan érzed magad. Lehet ez egy top és egy rövidnaci, vagy egy oversized póló hosszúnadrággal, teljesen mindegy, senki nem fogja nézni, a lényeg, hogy te jól érezd magad benne! Ha a gyakorlatok kivitelezése közben nem azon rágódsz, hogy hülyén érzed magad a bőrödben, sokkal hatékonyabbak lesznek az edzéseid is.

Kiemelten fontos az étkezés.

Ügyelj rá, hogy kondi előtt eleget egyél és igyál, ezáltal megfelelő energiád lesz az edzések közben is. Edzés előtt inkább a magasabb szénhidráttartalmú ételeket részesítsd előnyben, utána pedig a magas fehérjetartalom lesz a fontos.

Hallgass olyan zenéket, amik motiválnak edzés alatt. Összeállítottam néhány lejátszási listát, amik segíthetnek ebben

Csak magadra koncentrálj közben, hidd el, mindenki a saját edzésével van elfoglalva, senki sem fog rossz szemmel nézni rád, ha elsőre valami nem sikerül. Mindenki az alapokról kezdte, szóval még ha nem is vagy azon a szinten, ahol lenni szeretnél, emlékezz rá, hogy mindenki más is innen indult.

Ha megfogadod ezeket a tanácsokat, biztos lehetsz benne, hogy sokkal otthonosabban fogod érezni magad a teremben. Ha bármilyen kérdés felmerült benned, írj nyugodtan üzenetet!

Érdekel milyen velem a közös edzés? Ezen az oldalon részletesen megmutatom.

Gyere és eddzünk egyet együtt!

Foglalj időpontot!